FOTOGRAFEN: Skønhed, lidelse, rigdom, fattigdom, overfladiskhed og voldtægtsbørn er forskellige sider af samme mønt, siger fotograf Marco Di Lauro, der tilbragte en uge med Røde Kors i Bergamo under covid-19-udbruddet.

- Du begyndte at optage analogt med et Olympus OM10 kamera, derefter med et fra Canon, og udviklede billederne selv. Hvilket kamera bruger du nu? Og hvordan oplevede du overgangen til digital fotografering? Forværres kvaliteten, eller giver det dig flere muligheder?

- Jeg startede med Olympus OM10 fordi det var min mor kamera, og hun lærte mig at tage billeder med det. Da jeg begyndte at fotografere professionelt i 1998, brugte jeg Nikon-kameraer indtil slutningen af ​​krigen i Irak i 2005. Da jeg kom hjem fra Irak, var mit udstyr brudt, og jeg var nødt til at købe et nyt. Jeg valgte Canon, fordi det var så økonomisk. For mig er det ene kamera lige så godt som det andet. Kamera- og fotografiteknikker interesserer mig ikke og har aldrig gjort det. For mig er et kamera et hjælpemiddel på linje med et køleskab eller en mixer, og teknologien keder mig ihjel. Under alle omstændigheder er jeg digital fotograf, jeg lavede kun analog fotografering i de første to år Kosovo.
...

Kære læser. Du kan læse en gratis artikel om dagen. Måske komme tilbage i morgen. Eller hvad med at tegne Abonnement? Derefter kan du læse alt (inklusive magasinerne) til NOK 69. Hvis du allerede er der, skal du logge på menuen (muligvis mobilmenuen) øverst.

Abonnement 195 kr. Kvartal