Kiri Dalena

Krig og håb i Filippinerne


INTERVIEW: New Age mødte den filippinske kunstner Kiri Dalena under den internationale kortfilmfestival i Oberhausen.

Wieczorek er en kritiker, der bor i Paris.
E-mail: dieter@gmail.com
Offentliggjort: 2019-11-05

Det nye profilprogram til International Short Film Festival Oberhausen 2019 i Tyskland bød på en fornøjelig tilbagevenden til film med politiske budskaber, en væsentlig del af festivalens identitet i tidligere år. Særlig opmærksomhed blev rettet mod den filippinske kunstner, filmskaber og menneskerettighedsaktivist Kiri Dalena. Ny Tid interviewede den berømte kunstner.

- Har du overvejet at flytte fra dit land?

- Min personlige økonomi er ikke så dårlig, at jeg er tvunget til at gå ud på jagt efter indkomst, som millioner af andre filippinere skal. Jeg er heller ikke i en situation, hvor jeg er nødt til at leve med alvorlige trusler og angreb på mit liv og omdømme, som oppositionspolitikere og profilerede aktivister gør. Når jeg besøger andre lande og ser velfungerende juridiske samfund, hvor alle borgere har lige muligheder for at skabe et godt og meningsfuldt liv, bliver jeg trist på grund af mit eget lands tilstand. Men jeg er også inspireret, da jeg ser, at det er muligt at leve og gøre tingene på en anden måde. Så selvom det stadig er over min fantasi at se, hvordan vi kan vende dagens situation, hvor retfærdighed er blevet forkert og forkert er blevet ret, siger jeg mig selv, at der må være en grund til, at jeg blev født, hvor jeg blev født, og ikke nogle andetsteds.

Ryg vasket og demoniseret

- Hvem i Filippinerne bliver forfulgt og angrebet?

- Menneskerettighedsforkæmpere, journalister, advokater og dommere. Mennesker, der retsforfølger og retsforfølger myndighederne, og mere specifikt dem, der misbruger deres magt, eller endda mere specifikt, mod dem, der systematisk og gentagne gange begår misbrug, fordi de har magt. Mennesker, der gør indsigelse mod udryddelse af de demokratiske processer og institutioner i vores land. Mennesker, der vælger at støtte dem, der er hvidvaskede og demoniserede i vores samfund, de mest sårbare og letteste grupper, kan udnyttes og udryddes.

Abonnement 195 kr. / Kvartal
Fra de mørke dybder

Krigen mod narkotika

- Hvad kan der gøres?

- Når det kommer til "krigen mod narkotika", er vi nødt til at sikre os, at vi har en faktabaseret samtale- og uddannelseskampagne i ...


Kære læser. Du har allerede læst månedens 4 gratis artikler. Hvad med at støtte NY TID ved at tegne en løb online Abonnement for fri adgang til alle artikler?


Efterlad en kommentar

(Vi bruger Akismet til at reducere spam.)