HISTORIE: Verden er gået helt af krogen og har gjort det i lang tid.

E-mail: ors@olerobertsunde.com
Offentliggjort: 2020-04-05

JJeg havde været i Kristiansand under embedsmandens ærinde, og på vej til toget sad jeg på en café på togstationen, jeg var i et elendigt humør og at kigge på en tom jernbanestation i regnen øgede kun min melankoli og jeg tænkte på hvad der havde været overskrifterne i alle aviser om det kommende præsidentvalg i Amerika, og at den selvpåførte narcissist og værste præsident, som USA nogensinde havde haft, kunne blive genvalgt, var grundlæggende afskyelig, og så tænkte jeg på min sønns gode ven og nabo Knut Arild Hareide og hans forsøg på at være retrygget og hørt ham tale på P2 for at gå i spidsen for Trumps kristne konservative venner i kongeriget, som bøjede sig for Hareide, når han var kritisk over for Trump, og han måtte løfte sin stemme for at raseri over dem, der så uhøfligt bøjede ham ud, det var simpelthen pinligt, og dette er selvfølgelig mad til Frp og deres underlige version af kristendommen.

Det er som om en ildklynge frygter verden godt kontrolleret af pyromanen i Det Hvide Hus.

På jernbanecafeen kom jeg for at tale med caféejeren, der var fra Chile, og bare ved at se på aviserne, der stod på en skranke under skranken, samt mange flag, troede jeg, at han var politisk tilbage; Jeg spurgte ikke, så her gætte jeg og kunne have tænkt, at sidde ved sofabordet, at der konstant er noget, der prøver at forhindre verden i at blive rystet, jeg kunne have tænkt, mens jeg drak kaffe og spiste en hjemmelavet kage - og da jeg var ved at bestille, stod den mellem den hjemmelavede kage eller en croissant, og jeg ville spørge caféejeren, om han vidste om anekdoten, som jeg ikke vidste sandheden om, hvem lavede de første croissanter, men jeg gjorde ikke; det var de østrigske bagere, der var oppe tidligt om morgenen, da de osmanniske styrker blev slået af de østrigske styrker, og bagerne lavede derefter en ny måne formet som en croissant - med den chilenske caféejer, der sandsynligvis kom her i de tidlige 70'ere, da Pinochet dræbte Allierede og ødelagde hele det chilenske demokrati - selv den store digter Neruda dræbte det, siges det, og sangeren Víctor Jara blev dræbt af soldaterne fra Pinochet, og jeg sad på caféen og tænkte på den spanske ...


Kære læser. Du har nu læst månedens 3 gratis artikler. Så heller ikke log ind hvis du har et abonnement, eller støtter os ved at abonnere Abonnement for fri adgang?


Abonnement 195 kr. / Kvartal